Valymo priemonės - kokias svarbu turėti kiekvienuose namuose?

Valymo priemonės - kokias svarbu turėti kiekvienuose namuose?

Kokias valymo priemones svarbu turėti kiekvienuose namuose?

Patalpų valymo procesas atrodo gana elementarus ir paprastas procesas, tačiau tuomet, kai tenka preciziškai išvalyti patalpas, neretai paaiškėja, kad turimų priemonių paprasčiausiai nepakanka. Nors  patalpų valymui gana dažnai yra pasirenkamos įvairios liaudiškos priemonės, tačiau jos ne visada yra pakankamai efektyvios, o tam tikrose situacijose jos gali net pakenkti valymo paviršiams. Kad taip nenutiktų, vertėtų papildyti valymo priemonių atsargas – įprastai visiškai pakanka turėti vos 6 efektyvias priemones. Taigi, kokios jų yra pačios svarbiausios?

1. Langų valiklis

Švarūs langai patalpas paverčia kur kas šviesesnėmis, todėl tokia valymo priemonė neabejotinai yra viena svarbiausių. Rekomenduojama rinktis kokybiškas langų valymo priemones, kurių sudėtyje nėra dažiklių – tokiu atveju galėsite būti užtikrinti, kad ant langų neliks melsvų dryžių ar dėmių. Dažniausiai langų valymo priemonės gali būti naudojamos ir veidrodžių bei stiklinių paviršių valymui: įprastai tokios priemonės sunaudojama bene daugiausiai, todėl renkantis šią produkciją vertėtų atsižvelgti į tai, kokia yra jos talpa.

2. Valymo priemonė riebaluotiems paviršiams

Riebalais pasidengusių paviršių valymas neretai tampa tikru iššūkiu, todėl ypatingai svarbu tam pasirinkti efektyvias valymo priemones. Nors kartais manoma, kad riebalų valymui visiškai pakanka indų ploviklio, tačiau neretai paaiškėja, kad tokia pasirinkimo galimybė nėra pakankamai efektyvi. Vis dėlto, šiandien tikrai galime rasti tikrai efektyvių priemonių, kurios yra pritaikytos viryklių, virtuvės plytelių, gartraukių ir kitų paviršių valymui – jei anksčiau tam naudojote indų ploviklį, išbandę šias priemones tikrai pajusite skirtumą.

3. Kreminės konsistencijos valikliai

Šios valymo priemonės yra naudingos tuomet, jei tenka valyti metalinę plautuvę ar vonią. Taip pat kreminės konsistencijos valikliai puikiai pasiteisina ir tuomet, jei reikia valyti nerūdijančio plieno paviršius, akmens masės plautuvus, ir t.t. Tokios valymo priemonės naudojamos labai taupiai: jos skalsiai putoja, todėl sunaudojamas visai nedidelis kiekis valiklio.

4. Kalkių valiklis

Vandens paliekamos kalkės mūsų šalyje yra gana aktuali problema, tačiau tuomet, jei yra pasirenkamos tinkamos valymo priemonės, galima būti užtikrintiems, kad valymo darbai eisis pakankamai sklandžiai ir efektyviai. Svarbu žinoti, kad kalkes geriausiai valo rūgšties turinčios priemonės, todėl ieškodami pačių tinkamiausių galite į tai atsižvelgti. Nors prekybos centruose gali būti keblu rasti tikrai veiksmingų kalkių valymo priemonių, tačiau jų tikrai galėsite įsigyti specializuotose parduotuvėse. Prieš naudodami šias priemones atidžiai perskaitykite instrukciją ir šių valymo priemonių nenaudokite natūralaus akmens paviršiams.

5. Unitazo valiklis

Nors unitazo valiklių pasirinkimas yra tikrai labai platus, tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tokias priemones, kurios būtų tikrai veiksmingos. Jei kiltų keblumų išsirinkti pačias geriausias valymo priemones, tiesiog galite pasikonsultuoti su jas parduodančiais specialistais – tikėtina, kad gausite tikrai naudingų patarimų. Kad ir kokias unitazo valymo priemones nuspręstumėte pasirinkti, pasirūpinkite, kad unitazo valymas būtų atliekamas reguliariai – tik tokiu atveju galėsite tikėtis tikrai puikaus rezultato.

6. Grindų plovimo priemones

Prekyboje galime rasti universalių grindų ploviklių, tačiau geriausių rezultatų pasieksite tuomet, jei rinkdamiesi šias priemones atsižvelgsite į grindų tipą: šios valymo priemonės gali būti skirtos parketui, laminatui, alyvuotoms grindims, akmens masės grindų plytelėms, ir t.t. Grindų paviršius bus ilgaamžis, jei jo priežiūrai skirsite pakankamai dėmesio, todėl neskubėkite įsigyti pirmos pasitaikiusios priemonės.

Taip pat efektyviam namų valymui gali būti pasirenkamos ir papildomos priemonės: tam tikrais atvejais aktualu rinktis nerūdijančio plieno valiklius, sunkiai išvalomų dėmių valiklius, priemones nuo pelėsio, ir t.t.

 

 

 

 

 

 

Susiję straipsniai